Biboklima.si klima naprave in toplotne črpalke
Pokličite za brezplačen posvet pri vas doma

TOPLOTNE ČRPALKE

05_Smart Sensor

Kako izbrati primerno toplotno črpalko?

Sodobno načrtovanje domov ustvarja prijetne in okoljsko sprejemljive stavbe tudi z mislijo na sodobne tehnične rešitve, kjer je gotovo najbolj pomembno ogrevanje prostorov ter sanitarne vode. S toplotno črpalko zrak voda lahko opremimo novogradnjo, prav tako pa lahko z njo nadomestimo star ogrevalni sistem – v obeh primerih bomo poskrbeli za manjši ogljični odtis, varčevanje z naravnimi viri, ter varčevanje pri obratovalnih stroških stavbe.

Kako izbrati primerno toplotno črpalko?

Sodobno načrtovanje domov ustvarja prijetne in okoljsko sprejemljive stavbe tudi z mislijo na sodobne tehnične rešitve, kjer je gotovo najbolj pomembna pravilna izbira ogrevalnega oz. hladilnega sistema ter priprava sanitarne vode. S toplotno črpalko zrak/voda lahko opremimo novogradnjo, prav tako pa lahko z njo nadomestimo star ogrevalni sistem. Z uporabo toplotne črpalke zrak/voda bomo poskrbeli za zmanjšanje onesnaževanja okolja ter posledično povišanje varčevanja z naravnimi viri, zanemarljiv pa ni tudi ekonomski vidik obratovalnih stroških stavbe, ki se z uporabo toplotne črpalke drastično zmanjša.

LG Toplotne črpalke Therma V

Najnovejša toplotna črpalka LG Therma V je zasnovana tako, da z uporabo naprednih tehnologij ustvarja edinstvene koristi za uporabnika kot so prihranki energije, udobje, enostavno krmiljenje in storitve.
Inverterska tehnologija proizvajalca LG nudi izjemno energetsko učinkovitost z optimalno izbranimi sestavnimi deli kot so črpalka za vodo, izmenjevalec toplote in elektromotor ventilatorja.
Še več, tehnologija za krmiljenje tlaka nudi stabilno kapaciteto ogrevanja pri nizkih temperaturah in brez težav dosega želeno učinkovitost.
Poleg tega diferencirana struktura ˝vse v enem˝, epoxy prevleka zlate barve in funkcije, ki so prirejene uporabniku, poudarjajo tako profesionalni ugled kot tudi zadovoljstvo končnih uporabnikov pri uporabi celotne palete proizvajalca LG s kapacitetami ogrevanja od 3 kW do 16 kW.

Katalog ogrevalnih toplotnih črpalk

TOPLOTNE ČRPALKE MITSUBISHI SISTEM ECODAN (zrak-voda)

Ogrevalna toplotna črpalka MITSUBISHI ELECTRIC je sistem s toplotno črpalko v deljeni izvedbi (zunanja enota model ECODAN ali ZUBADAN + notranja vodna enota model CYLINDER ali HYDRO BOX).
Namenjena je ogrevanju ogrevalne vode in sanitarne vode. Je energetsko varčna in varna za okolje, saj deluje po principu toplotnih črpalk, ki s pomočjo koriščenja majhnega deleža primarne električne energije zajemajo velik del “toplote iz okoliškega zraka”. Opremljena je s sodobno invertersko tehnologijo, ki z optimalnim prilagajanjem grelne moči omogoča zelo natančno nadziranje ciljne sobne temperature in zagotavlja udobno ogrevanje. Ključne prednosti ogrevalne toplotne črpalke MITSUBISHI ELECTRIC so energetska varčnost, toplotno udobje, učinkovitost ogrevanja pri izjemno nizkih zunanjih temperaturah ter enostavna instalacija in upravljanje. Modeli, ki so uvrščeni na seznam ustrezne opreme EKO SKLAD so subvencionirani v skladu z aktualnimi javnimi pozivi EKO SKLAD-a. 
 

MITSUBISHI ELECTRIC je ogrevalno toplotno črpalko razvil na osnovi dolgoletnih izkušenj v proizvodnji in prodaji inverterskih sistemov s toplotno črpalko, kar zagotavlja najvišjo kakovost delovanja. Za zadovoljitev potreb različnih temperaturnih območij v Evropi sta na izbiro dve seriji zunanjih enot, modeli ECODAN in ZUBADAN proizvedeni na Japonskem ter dve seriji kompaktnih notranjih enot, modeli CYLINDER UNIT in HYDRO BOX proizvedeni na Škotskem.  MITSUBISHI ELECTRIC je kot eden redkih proizvajalcev, posebej za področja z zelo mrzlimi zimami, pri zunanjih enotah model ZUBADAN, učinkovito zimsko delovanje zagotovil z uporabo posebne tehnologije z edinstvenim sistemom "Flash injection", ki ohranja nominalno moč gretja do -15°C, ogreva pa vse do -28°C zunanje temperature. 

Vse notranje enote so enostavne za namestitev v vseh vrstah zgradb in prostorih z različno namembnostjo. Notranja vodna enota z vgrajenim rezervoarjem sanitarne tople vode (Cylinder unit) je visoka le 1,6 metra, vendar ima rezervoar kljub temu 200 l koristnega volumna. Notranja vodna enota tip Hydro box je kompaktna in meri 800Vx530Šx360G mm.  Izbira različnih zunanjih in notranjih enot (z rezervoarjem sanitarne vode ali brez) omogoča optimalno rešitev za uporabnike z različnimi potrebami.
Izbira zunanje enote je odvisna od moči, ki jo potrebujemo, tipa razvoda (talno gretje, radiatorji ali kombinacija) in podnebnih značilnosti območja, kjer stoji objekt. Zunanje enote od 8.0 do 16.0 kW nazivne moči z različnimi lastnostmi vam omogočajo, da sestavite primeren sistem, ki lahko popolnoma samostojno, ali v kombinaciji z drugini toplotnimi viri, ogreva tudi večje stavbe.
Zunanje enote serije ZUBADAN omogočajo višje temperature vode in višje moči pri zelo nizkih zunanjih temperaturah, zato so priporočljive za sisteme z uporabo radiatorjev in za uporabo na zelo hladnih območjih.
V letu 2014 je proizvajalec še dodatno izboljšal ponudbo sistemov s toplotno črpalko z novimi modeli zunanjih enot ZUBADAN, ki v oznaki modela vsebujejo zapis R2 in delujejo do zunanje temperature -28 °C.

Katalog ogrevalnih toplotnih črpalk

TOPLOTNE ČRPALKE  DAIKIN ALTHERMA (zrak-voda)

Toplotna črpalka iz okolja črpa energijo nizke temperature in ji poviša temperaturo za namen ogrevanja. Učinkovitost toplotne črpalke ponavadi izrazimo s koeficientom zmogljivosti sistema, ki je navadno v razponu od 3 do 5. To pomeni, da so toplotne črpalke od tri- do petkrat učinkovitejše od ogrevalnih kotlov na fosilna goriva in imajo boljšo zmogljivost celovitega ogrevanja hiše tudi pri zelo nizkih zimskih temperaturah. Dokaz o vse večji priljubljenosti toplotnih črpalk je njihova izjemno uspešna uporaba v hladnem skandinavskem podnebju.
Podjetje Daikin ima več kot 40 let izkušenj na področju izdelave toplotnih črpalk. Letno izdela več kot milijon enot za gospodinjstva in komercialno uporabo. Celotni sistem in vse dele, vključno z najpomembnejšim - kompresorjem, podjetje Daikin izdeluje v lastnih tehnološko naprednih tovarnah. Podjetje Daikin izdeluje vse kompresorje, od katerih jih je približno 80% namenjenih za toplotne črpalke. Razumljivo je, da dajejo tovrstne izkušnje podjetju pomembno prednost, s katero vzdržuje položaj vodilnega izdelovalca na trgu in na podlagi katerih lahko obstoječo tehnologijo uporablja v sistemu Daikin Altherma.

Katalog ogrevalnih toplotnih črpalk
 
03_Cascade Technology02_Split High Temperature Operation Flow

Imate dodatna vprašanja?

Ime:

E-mail:

Telefon (če želite, da vas pokličemo):


Sporočilo:


Vaše podatke obravnavamo skladno z uredbo GDPR. Več o varovanju podatkov.
NE SPREGLEJTE
-20%

Klima serije VISION ASH-12BIV

akcijska cena: 699,00 EUR z montažo in 9,5 % DDV
-20%

Klima serije FOSUC PLUS ASH-13BIF2

akcijska cena: 779,00 EUR z montažo in 9,5 % DDV